Berkhemah

Sukar untuk tidur? Susah untuk pejamkan mata sehingga ke pagi? Cubalah tidur di luar, bertemankan suasana embun seperti berkhemah @ tidur di dalam khemah. Menurut hasil penyelidikan terbaru, para penyelidik/ pakar mendapati pendedahan kepada cahayadan debu semulajadi membuatkan kitaran biologi manusia boleh kembali normal.Para penyelidik di University of Colorado mendapati pendedahan cahaya dan debu semulajadi mempunyai manfaat kepada tubuh badan manusia sekaligus memudahkan seseorang untuk bangun di waktu pagi. 

Kajian ini mendapati tahap melatonin, hormon yang mengawal kitaran tidur dan bangun, turun dua jam selepas terdedah kepada cahaya buatan. Dengan pendedahan kepada cahaya semula jadi, penurunan melatonin berubah dan membantu seseorang untuk tidur lebih awal dan bangun di pagi hari.

Tempah Khemah Anda Sekarang

Kami menawarkan tapak dan kemudahan perkhemahan yang terbaik buat anda. Bawalah rakan-rakan melakukan aktiviti berkhemah di Taman Herba Negeri Perak untuk menghayati alam semulajadi di sini. Kami juga menyediakan perkhidmatan menyewa pelbagai jenis khemah dengan harga yang berpatutan.

Kongsikan pengalaman anda semasa berada di Taman Herba Negeri Perak bersama kami; sertakan butiran peribadi, alamat anda serta hantarkan ke Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.. Dapatkan cenderahati menarik dari Taman Herba Negeri Perak.

Hubungi Kami

Taman Herba Negeri Perak
Batu 1, Jalan Simpang Pulai,
Batu Gajah, Kg. Kepayang,
31300 Gopeng, Perak, MALAYSIA

info[a]tamanherbaperak.com
+60 5-357 2290

Jabatan Pertanian Perak

 

URL:
www.pertanianperak.gov.my/

UA-75944612-1